Angajații CFR Călători vor avea uniforme noi. Cum arată noul look – FOTO

0
64
CFR Calatori

CFR Călători a mai făcut un pas spre modernizare și a cumpărat noi uniforme pentru 4.000 dintre angajații săi.

 Personalul va purta noua ținută începând de luni, 11 ianuarie 2021.

Astfel, pasagerii care vor călători cu trenurile CFR Călători vor fi întâmpinați de personal cu un nou look. Vor purta noi uniforme, în culorile bleumarin, bleu și vișiniu.

Elementele vestimentare ale uniformei constau în: costum iarnă/vară pentru femei și bărbați, cămăși cu mânecă lungă/scurtă pentru femei/bărbați, pălărie femei/șapcă bărbați, eșarfă femei /cravată bărbați, haină impermeabilă cu mesadă detașabilă pentru femei/bărbați, pantofi.

Aproximativ 4000 de angajați vor beneficia de uniformă de iarnă și vară. Acest segment de angajați reprezintă personalul care intră în relație directă cu publicul călător, precum: personalul de tren (șef de tren, conductor, însoțitor de vagon de dormit), casieri, personalul de la informații, șef tură comercial, instructor stație, șef stație, etc.

După foarte mulți ani CFR Călători reușește să achiziționeze noi uniforme pentru salariații în contact cu publicul călător.  Am avut în vedere ca acestea să asigure o imagine plăcută pentru cei care folosesc serviciile noastre, călătorii, dar și un confort sporit pentru cei ce le poartă, ținând seama de programul de lucru al colegilor noștri.  Consolidăm astfel doi dintre cei trei piloni pe care i-am adoptat la începutul anului, “Punem călătorul în centrul deciziilor nostre” și “Condiții mai bune pentru colegii noștrii”.  Despre al treilea obiectiv, trenurile, ați primit constant informații de-a lungul acestui an, obiectivul 1000+ vagoane atins mai devreme cu 4 luni, programele de reparații locomotive și sporire confort în automotoare. Continuăm!” a declarat Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători

Iată cum arată noile uniforme:

Foto: CFR Călători

Costum bărbați și femei: culoarea bleumarin închis
Cămașă:
Culoarea bleu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete, șef agenție de voiaj, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef tură la comanda personalului de servire a vagoanelor de dormit și restaurant.
Culoarea bleumarin închis pentru funcțiile: șef tren, conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

Foto: CFR Călători

Cravată:
Culoarea bleumarin închis cu dungi alb și vișiniu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete, șef agenție de voiaj, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant.
Culoarea vișiniu pentru funcțiile: șef tren, conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.
Eșarfă:
Culoarea bleumarin închis cu dungi alb și vișiniu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete, șef agenție de voiaj, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant.
Culoarea vișiniu pentru funcțiile: șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

Foto: CFR Călători

Ca element de noutate, pe mânecile de la sacou sunt aplicate galoane de culoare vișinie, în raport cu funcția deținută, astfel:

  • 1 galon pentru funcțiile: conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, vânzător bilete, informator călători, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial;
  • 2 galoane pentru funcțiile: șef tren, casier cf, casier cf verificator, șef tură, șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant;
  • 3 galoane pentru funcțiile: instructor comercial, inspector control trenuri, șef agenție de voiaj, șef stație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.