Anisie despre noul an școlar: Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă că, în ceea ce privește noul an școlar nu s-a luat încă o decizie, iar o discuție oficială pe acest subiect nu a avut loc.

Ea a susținut că „precizarea pe care a făcut-o premierul ieri e una venită din propunerile pe care le-am primit la Minister, la Guvern„.

Trebuie să fim sincer: sunt părinți care cred că trebuie să amânăm începerea anului școlar. Noi am făcut un anunț. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătății. Acolo e prevăzut și un calendar. Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situația epidemiologică. În funcție de aceasta, dar și de specificul școlii, consiliile de administrație din școli fac o propunere către Inspectoratele școlare, iar în comitetele pentru situații de urgență se decide, în funcție de scenarii. Unde situația e gravă, se poate face în sistem online. (…) Până la 7 septembrie, nu m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta„, a declarat Anisie la postul B1 TV.

Aceasta a adăugat că a avut discuții cu primari, cu prefecți, cu directori de școli.

„La Ministerul Educației s-a lucrat intens și suntem în contact cu inspectorii școlari generali, care au sarcina de a fi în contact direct cu profesorii și elevii, așa încât să știm care e gradul de pregătire pentru începutul de a școlar. Din raportările primite până acum, circa 80% din unitățile de învățământ sunt pregătite: au dezinfectant, au măști. E un proces continuu„ a declarat Anisie.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati