ANPC a amendat cu 133.000 de lei zece operatori din comuna Ştefăneşti, Ilfov

0
476
Foto: Facebook / ANPC - arhiva

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au amendat cu 133.000 lei zece operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în complexul Cosmopolis, din comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, pentru nerespectarea prevederilor legale din domeniu.

„În data de 28.12.2022, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a verificat respectarea prevederilor legale din domeniu de către 11 operatori economici, care îşi desfăşoară activitatea în complexul comercial Cosmopolis, din comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov.

În urma acţiunilor de control, au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 133.000 lei şi 4 avertismente şi a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 4 operatori economici”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Potrivit sursei citate, companiile sancţionate sunt:

  • New Brand Ali Shoes SRL, Bilmer Textile SRL – Restaurant Loc Mama, Artzen Construct SRL – pizzerie şi magazin alimentar, Smyrna SRL – Restaurant Hudy, Artima SA – Carrefour Express, Gold Sweet Foods SRL, Cuptorul Sibienilor SRL, Codrut Com SRL, Blue Star Fashion SRL, Pizza Mia Andre SRL – Fabrica de gust.

Dintre abaterile constatate de comisarii pentru protecţia consumatorilor se află expunerea spre vânzare, în condiţii improprii, a unor produse alimentare, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate şi a unor ustensile de bucătărie neprofesionale cu grad avansat de uzură şi neigienizate, schimbarea stării termice la produse alimentare, precum şi lipsa autorizaţiei de funcţionare emisă de primărie.

De asemenea, unităţile sancţionate foloseau materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită, semipreparate şi preparate finite fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, comercializau produse alimentare cu data limită de consum depăşită precum şi fructe şi legume cu modificări organoleptice.

Nu în ultimul rând au mai fost găsite nereguli legate de lipsa informării referitoare la ingrediente cu potenţial alergen, în lista meniu afişată la locul de comercializare, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor înscrise pe ambalaj, pentru diverse tipuri de produse preambalate, lipsa afişării preţului la raft pentru mai multe tipuri de produse, precum şi practici comerciale înşelătoare prin utilizarea de materie primă inferioară celei declarate, etc.

Controalele au fost realizate în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat perfecţionării activităţii de control a celor mai tineri comisari, prin acţiuni mixte realizate împreună cu comisari cu experienţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.