ANPC, sfaturi despre cum să identificăm măștile neconforme de pe piață

Românii trebuie să fie atenți la ce măști de protecție cumpără. În acest sens, președintele ANPC a explicat ce ar trebui să verfice fiecare român înainte de a achiziționa măști.

Doar la ultimul control realizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) s-au descoperit milioane de măști neconforme, care au și fost retrase de pe piață.

„Aș dori să îi sfătuiesc pe consumatorii din România să cumpere aceste măști doar din farmacii sau din magazinele cu raioane specializate pentru produse de protecție și, bineînțeles, să consulte site-ul ANPC-ului, unde avem o secțiune specială unde sunt trecute toate aceste produse care au apărut pe alerte. Deci, avem inclusiv fotografii acolo, avem descrierea amănunțită. Altfel, pentru un consumator mediu informat este destul de greu să distingă care produs este conform sau care nu”, a explicat președintele ANPC la Digi24.

Cozminschi spune că orice produs cumpărat ar trebui să aibă traducere precisă în limba română. 

„În principiu, orice produs trebuie să aibă etichetă cu traducere în limba română și, bineînțeles, să aibă acele caracteristici ale produsului care să asigure siguranță și siguranța sănătății consumatorului”, a conchis acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati