Dr. Mihai Craiu, despre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID: Mai agresive, după cea de-a doua doză!

Dr. Mihai Craiu susține că efectele secundare ale vacinului anti-COVID sunt mai agresive după cea de-a doua doză administrată. În prima zi, în România, 960 de cadre medicale au beneficiat de serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.â

Dr. Mihai Craiu a enumerat efectele secundare care ar putea să apară după vaccinarea împotriva COVID-19. Reamintim că pentru a se obține o protecție de 95%, sunt necesare două doze făcute la un interval de trei săptămâni.

Printre cele mai comune efecte secundare sunt durerea de cap, durerea la locul injectării, febră, oboseală sau dureri musculare şi dureri articulare. Cei mai mulţi oameni au avut aceste efecte secundare, mai agresive, după cea de-a doua doză”, a declarat dr. Mihai Craiu, potrivit gandul.ro.

Platforma pentru raportarea reacțiilor adverse la vaccinul anti-COVID este funcțională

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), persoanele vaccinate în prima zi de campanie nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinul nu poate fi administrat minorilor sub 16 ani. Dr. Mihai Craiu: “Nu au fost finalizate încă studiile!”

De profesie medic pediatru, Mihai Craiu a precizat că, în prezent, vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech nu poate fi administrat minorilor sub 16 ani, din cauza faptului că nu există studii despre efeciența sa.

“Nu au fost finalizate încă studiile destinate unor grupe de vârstă mai mici. Au început studii şi pe tineri cu vârste între 12 şi 16 ani. Se estimeaza că undeva în primul trimestru al anului viitor o să existe rezultate care să fie prezentate autorităţilor pentru evaluare şi aprobare.

În momentul în care ne va veni rândul fiecăruia dintre noi, în funcţie de prioritatea prin profesia pe care o aveam, să reflectăm şi să acceptăm că trebuie să ne vaccinăm. Numai aşa o să putem sa îi protejăm şi pe ei până când va veni rândul şi unui vaccin pediatric”, a mai precizat cunosctul medic pediatru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati