Antonel Tănase condamnă eliminarea bursei rurale: ”Ministrul Câmpeanu arată încă o dată că, pentru el, educația nu este o prioritate”

Deputatul Forța Dreptei, Antonel Tănase, condamnă eliminarea fără nicio justificare a bursei de merit pentru clasa a V-a și a bursei de ajutor social pentru elevii din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate, decise de Ministerul Educației prin Ordinul de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022.
  • Forța Dreptei solicită, prin deputații ei, demiterea ministrului Câmpeanu și emiterea unui ordin prin care să se acorde elevilor bursele sociale tăiate.

”Ordinul de ministrul afectează grav dreptul fiecărui elev de a avea şanse egale în educație”

”Ordinul de ministrul cu nr. 5379, publicat miercuri 7 Septembrie 2022, prin care se elimină burselor de ajutor social pentru elevii din mediul rural, afectează grav dreptul fiecărui elev de a avea şanse egale atât de acces şi de progres în educație, cât şi de finalizare a studiilor, a transmis miercuri deputatul Forța Dreptei”, precizează Antonel Tănase, într-o postare pe Facebook.

Deputatul afirmă că, prin această decizie nedreaptă, elevii care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, neexistând un liceu sau o unitate de învățământ cu specializarea dorită, sunt nevoiți să plătească o sumă imensă pentru a ajunge la școală într-o altă localitate sau să abandoneze școala, din lipsa banilor.

”In acest fel, prin eliminarea burselor sociale pentru elevii din mediul rural, este pusă sub semnul întrebării dorința reală a Ministerului Educației de a lupta pentru îmbunătățirea frecvenței și împotriva abandonului școlar”, spune acesta.

”Ministrul Câmpeanu arată încă o dată că, pentru el, educația nu este o prioritate”

Antonel Tănase arată că prin hotărârea de a elimina în mod premeditat bursele sociale pentru elevii din mediul rural, ministrul Câmpeanu arată încă o dată că, pentru el, educația nu este o prioritate și că, prin acțiunile sale, a eșuat în toate încercările de a rezolva problemele din educație.

După ce a cerut la rectificarea bugetară o suplimentare a bugetului educației de 668 milioane lei, el a primit doar 57 de milioane, ceea ce face ca bugetul Educației să ajungă, după rectificare, la fantasticul procent de 2,2% din PIB. Aceste lucruri ne arată nu numai faptul că ministrul Câmpeanu nu gândește problemele educației în favoarea elevilor ci și faptul că el nu mai are susținerea necesară în interiorul guvernului pentru a rezolva problemele educației, spune el.
”Școala sub Câmpeanu se degradează”
Îngrijorările apărute pe marginea legilor propuse și frământările generate de hotărârile și ordinele emise de ministerul educației au pus tot mai clar in evidență faptul că școala sub Câmpeanu se degradează, nu se îmbunătățește, că legile sunt invocate dar nu se respectă.
  • Având în vedere faptul că elevii sunt pur și simplu sacrificați pentru a se face economii la buget, pentru a acoperi risipa administrativă, neputința și incompetența domnului ministru Sorin Câmpeanu, Forța Dreptei solicită, prin deputații ei, demiterea ministrului Câmpeanu și emiterea unui ordin prin care să se acorde elevilor bursele sociale tăiate pentru elevii din mediul rural și pentru elevii de clasa a V-a, anunță deputatul Antonel Tănase.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati