Antonel Tănase (Forța Dreptei) laudă inițiativa lui Nicușor Dan de a reînnoi toată flota STB: ”Sunt necesare investiții solide în zona de transport public”

Antonel Tănase, deputatul partidului „Forţa Dreptei”, amintește într-o postare pe Facebook de beneficiile unui transport în comun eficient, cu ocazia vizitei primarului Nicușor Dan la fabrica Astra Arad, cu care Primăria Capitalei are un contract pentru execuția a 100 de tramvaie, ce vor începe să fie livrate în acest an.

Deputatul este conștient că sunt necesare investiții solide în zona de transport public pentru a convinge oamenii că este mai bine și mai eficient să folosească autobuzul sau tramvaiul în locul mașinilor personale. În acest sens, el precizează că primul tramvai nou va fi livrat Primăriei Capitalei la 1 iunie, de către Fabrica Astra Vagoane Arad, cu trei luni mai devreme decât era estimat.

”Primarul Nicușor Dan mai spune că vrea să reînnoiască toată flota, lucru lăudabil și pentru producția românească, adică locuri de muncă și economie locală, dar și pentru aerul din București și buzunarul oamenilor”, precizează Tănase.

Vezi aici postarea integrală:

”În 2010, aflat la Geneva, mi s-a promis un tur al orașului de către un prieten român care locuia acolo de vreo 10 ani. Și ajunge la hotel, mă ia, coborâm în stradă și ne îndreptăm spre un punct de cumpărare bilete și abonamente pentru transportul public.

Oarecum șocat și nedumerit, îl întreb ce s-a întâmplat cu mașina lui, dacă e în service sau dacă are vreo problema. “Mașina o folosim rar, mai mult pentru ieșirile din oraș la sfârșit de săptămână, nu are rost să ne plimbăm cu mașina dacă mijloacele de transport în comun sunt atât de bine puse la punct și atât de comode. În plus, de ce să aglomerăm și să poluăm orașul, că tot noi respirăm noxele”. Și, într-adevăr, am avut o experiență plăcută, am văzut Geneva cu autobuzele și tramvaiele, ne-am plimbat pe jos povestind de ale noastre iar seara am revenit cu gândul la ceva ce nu realizasem până atunci: transportul în comun este modalitatea eficientă de a salva și banii de benzină dar și oxigenul orașului. Ajuns la București, am mers cu transportul în comun de fiecare dată când s-a ivit ocazia, însă diferența de confort a fost sesizabilă.

Cred că acesta este și motivul pentru care bucureștenii preferă chiar să își ia mașini din străinătate care emană gaze de eșapament ca niște furnale și se destramă la prima groapă, decât să folosească transportul public.

În acest sens, vine și vestea bună, Nicușor Dan a anunțat că primul tramvai nou va fi livrat Primăriei Capitalei la 1 iunie, de către Fabrica Astra Vagoane Arad, cu trei luni mai devreme decât era estimat.

Din 1990, Bucureștiul nu a produs decât 17 tramvaie, restul, aproximativ 300, sunt de dinainte de 1990. Ori pentru a convinge oamenii că este mai bine și mai eficient să folosească autobuzul sau tramvaiul în locul mașinilor personale, este nevoie de investiții solide în zona de transport public.

Primarul Nicușor Dan mai spune că vrea să reînnoiască toată flota, lucru lăudabil și pentru producția românească, adică locuri de muncă și economie locală, dar și pentru aerul din București și buzunarul oamenilor.”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati