Antonel Tănase, fost secretar general al Guvernului, critică decizia lui Negoiță de a redeschide groapa de gunoi de la Cățelu: Nu te poți numi Om, când “faci bine” unora nesocotind, în egală măsură, dreptul la viață și la sănătate al altora

Deputatul PNL și fost Secretar general al Guvernului Orban, Antonel Tănase, critică decizia primarului Sectorului 3, Robert Negoită, de a redeschide groapa de gunoi din satul ilfovean Cățelu, a cărei activitate fusese suspendată de Agenția pentru Protecția Mediului: ”Nu te poți numi Om, când “faci bine” unora nesocotind, în egală măsură, dreptul la viață și la sănătate al altora”, a precizat fostul secretar general al Guvernului.
Astfel, Antonel Tănase îl acuză pe Negoiță de ”intoxicarea și distrugerea vieților cetățenilor”, prin faptul că a decis să înființeze o groapă de gunoi ”la 100 de metri de casa unor oameni care au trăit un adevărat coșmar în ultimii ani.”
Timp de 3 ani, Robert Negoiță a intoxicat plămânii, a desconsiderat demnitatea și a batjocorit sănătatea a 1000 de persoane care, aduse în pragul disperării din cauza mirosului și poluării, au depus sute de plângeri la Garda de Mediu.
Antonel Tănase – PNL
Primăria Sectorului 3 a redeschis unilateral groapa de gunoi a cărei activitate fusese suspendată de Agenția pentru Protecția Mediului.
”Adică, mai precis, Robert Negoiță a considerat că este mai presus de lege, mai presus de orice Instituție a statului și și-a autosemnat înapoi autorizația de funcționare.”, a explicat Tănase.

În același timp, câteva zeci de localnici din satul ilfovean Cățelu au protestat în ultimele zile și au încerct să oprească mașinile de salubritate care aduc gunoiul din Sectorul 3 al Bucureștiului la groapa de gunoi din localitate.

Reamintim că Autoritatea de Mediu a decis să închidă groapa de gunoi după șase amenzi date de Garda de Mediu, care a constatat că stația de sortare nu respectă legislația, inclusiv faptul că e amplasată la o distanță mai mică de un kilometru față de locuințe.

Domnule Negoiță, bucureștenii din Sectorul 3 nu vor duce o viață mai curată, mai verde, mai bună, cu prețul sănătății altor oameni, cărora le otrăviți aerul. Nu te poți numi un administrator eficient, de fapt, nu te poți numi Om, când “faci bine” unora nesocotind, în egală măsură, dreptul la viață și la sănătate al altora.
Antonel Tănase – PNL
Iată postarea integrală a lui Antonel Tănase:

”Stau câteodată și mă crucesc, și la propriu și la figurat, când aud de isprăvile unor oameni politici, isprăvi care nu doar că nu au ca scop satisfacția socială, ci dimpotrivă, intoxicarea și distrugerea vieților cetățenilor.

În această ultimă categorie intră, din păcate, domnul Robert Negoiță, primarul care a tocat 11 milioane de Euro din banii cetățenilor, pentru o groapă de gunoi înființată la 100 de metri de casa unor oameni care au trăit un adevărat coșmar în ultimii ani.

Pe scurt, ca să nu vă răpesc mult timp, în 2018, Robert Negoiță împreună cu Consiliul Local al Sectorului 3 decid construirea unei stații de sortare a gunoaielor. Până aici un gest nobil, veți spune, pe bună dreptate. Problema cu această “ispravă de toată lauda” a “ecologistului” Robert Negoiță este ignorarea faptului că stația urma a fi construită în Satul Cățelu, comuna Glina, județul Ilfov, la 100 de metri de casele unor oameni.

Timp de 3 ani, Robert Negoiță a intoxicat plămânii, a desconsiderat demnitatea și a batjocorit sănătatea a 1000 de persoane care, aduse în pragul disperării din cauza mirosului și poluării, au depus sute de plângeri la Garda de Mediu. Ba mai mult, în 2018, când locuitorii din Cățelu au întrebat ce se construiește printre casele lor, au primit următorul răspuns: “un depozit pentru sarea necesară deszăpezirii”.

Cam cât dispreț să ai pentru existența unor cetățeni pe care i-ai terorizat ani de zile cu putreziciunea și duhoarea gunoaielor, încât să îi minți cu seninătate, chiar de la bun început, știind că urmează să le otrăvești zilele?

”Robert Negoiță a considerat că este mai presus de lege”

Acum aproximativ o săptămână, Agenția pentru Protecția Mediului a decis în sfârșit să suspende autorizația de funcționare a instalației lui Negoiță. Ați putea crede că povestea se oprește aici și oamenii din Cățelu au răsuflat în sfârșit ușurați. Ei, aș. De ce să te oprești din nemernicie când poți să sfidezi legea și bunul simți, ducând tupeul la rang de artă?

 

Astfel, miercuri seara, săptămâna trecută, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 3 în frunte cu Robert Negoiță au decis să ignore hotărârea Agenției pentru Protecția Mediului și au dat din nou liber la transportul gunoaielor către Cățelu, provocând localnicii să iasă în stradă ca să oprească mașinile cu deșeuri. Adică, mai precis, Robert Negoiță a considerat că este mai presus de lege, mai presus de orice Instituție a statului și și-a autosemnat înapoi autorizația de funcționare.

”Bucureștenii din Sectorul 3 nu vor duce o viață mai curată, mai verde, mai bună, cu prețul sănătății altor oameni”

Când auzi așa ceva, nici nu știi exact ce reacție să ai vizavi de sindromul Dumnezeu de care suferă unii oameni aflați vremelnic în funcții publice: să râzi, să te înfurii sau să te crucești?
Domnule Negoiță, bucureștenii din Sectorul 3 nu vor duce o viață mai curată, mai verde, mai bună, cu prețul sănătății altor oameni, cărora le otrăviți aerul. Nu te poți numi un administrator eficient, de fapt, nu te poți numi Om, când “faci bine” unora nesocotind, în egală măsură, dreptul la viață și la sănătate al altora.”, a scris deputatul PNL.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati