Antonel Tănase, mesaj de Ziua Europei: Pentru prima dată în istorie, trăim un război live, prin intermediul rețelelor de socializare. Acest conflict traumatizant și abrutizant ne reamintește, încă o dată, cât de fragile sunt pacea și libertatea

Deputatul de București, Antonel Tănase ( Forța Dreptei), afirmă că pentru prima dată în istorie, trăim un război live, prin intermediul rețelelor de socializare. Acest conflict traumatizant și abrutizant ne reamintește, încă o dată, cât de fragile sunt pacea și libertatea și câte eforturi sângeroase am depus și noi, românii, de-a lungul istoriei pentru independență și suveranitate. Fără sacrificiul unor oameni măreți, România nu ar fi existat, mai spune el, cu ocazia Zilei Europei. 

  • Potrivit deputatului, ”pacea este sacră. Iar ea nu poate fi apărată fără mobilizări extraordinare care să susțină civilizația și progresul”.
”Ziua de 9 mai are dublă semnificație. Una pentru România, una pentru familia din care facem parte, Europa. Pe 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu rostea, în plenul Adunării Deputaţilor, Declaraţia de Independenţă a României, act care consfinţea înscrierea definitivă a ţării pe harta Europei. Afirmarea neatârnării României avea să fie împlinită, în lunile următoare, de Armată, pe câmpurile de bătălie de la Plevna, Rahova, Griviţa, Smârdan şi alte redute cucerite cu sânge şi sacrificii. Această zi a fost proclamată Ziua Independenţei de Stat a României”, spune Antonel Tănase.
  • El arată că pe 9 mai 1950, s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.
”În cadrul unui discurs susţinut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei. 9 mai este ziua în care sărbătorim Ziua Europei. Să nu uităm. Să ne uităm în jurul nostru, să înțelegem și să fim recunoscători pentru pace și stabilitate. Mulți eroi au contribuit la binele nostru și mulți eroi mor chiar acum pentru independență și libertate. La mulți ani, România, la mulți ani, Europa Unită!”, mai spune Tănase.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati