Aproape 120 de comercianți, amendați de Poliția Locală Sector 2

Poliția Locală Sector 2 face verificări și desfășoară activități de prevenire și combatere a unor practici comerciale ilicite.

„Iată ce urmărim: comercializarea neautorizată a unor produse de origine animală pe raza piețelor din Sectorul 2, în afara spațiilor comerciale prevăzute cu dotări specifice de păstrare și expunere (agregate frigorifice), mărfurile fiind expuse în zone de trafic pietonal fără respectarea condițiilor sanitare, neavând documente de proveniență, etichete cu data procesării și a termenului de valabilitate. 

Consumul acestor produse de o calitate îndoielnică periclitează sănătatea publică, iar contravenienții se sustrag de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului local și de stat.

În urma verificărilor efectuate pe domeniul public în Piața Obor, șos. Iancului/ Pantelimon/ Colentina/ Ștefan cel Mare/ B-dul Lacul Tei/ Basarabia și Chișinău, în această săptămână, am constatat și sancționat  119 comercianți, amenzile totalizând 116.600 lei.

Totodată, au fost dispuse 12 măsuri complementare de confiscare a produselor comercializate în regim ambulant neautorizat (brânză/ ouă/ legume-fructe/ nealimentare), precum și o măsură de suspendare a activității unui operator economic care desfășura activități comerciale neautorizate pe domeniul public.

Precizăm că amenzile aplicate constituie venituri la bugetul local/ consolidat de stat, iar produsele de origine animală improprii consumului, provenite din confiscări/ abandon se predau către firmele specializate în vederea neutralizării”, a transmis Poliția Locală Sector 2, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati