Arena Națională, pregătită să primească mii de refugiați ucraineni

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a declarat că în Capitală există aproximativ 25.000 de spații de cazare de urgență, majoritatea la Arena Națională.

”Am convocat azi o discuție cu responsabili din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate pentru a evalua resursele pe care le putem pune la dispoziție dacă autoritățile guvernamentale ne solicită sprijinul pentru refugiații de război din Ucraina. Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgență (cea mai mare parte la Arena Națională, dar și în săli de sport din mai multe școli), inclusiv paturi de campanie și saci de dormit. Avem și 150 de locuri de cazare pentru refugiați aflați în situații mai dificile (de pildă părinți cu copii mici). De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porții de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și putem pune la dispoziție asistență medicală, pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. E momentul să arătăm solidaritate cu cetățenii ucraineni care suferă din cauza războiului și care au nevoie de ajutorul nostru”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că în ultimele 24 de ore au intrat în țară 10.624 de persoane din Ucraina, iar aproape 7.000 se află pe teritoriul ţării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati