Asociaţia Bucureşti organizează la Cluj un nou Tur al Revoluţiei

Asociaţia Bucureşti se întoarce la Cluj-Napoca şi în 2023, unde organizează, alături de Asociaţia locală Korzo, un nou Tur al Revoluţiei din 1989 – în amintirea eroinei Luminiţa Misan, ucisă pe 21 decembrie 1989, în masacrul de la Fabrica de Bere.

Artistul grafic clujean Sergiu Mara a realizat o lucrare artistică stradală în memoria Luminiţei Misan, la solicitarea Asociaţiei Korzo din Cluj şi Asociaţiei Bucureşti, pe care o veţi putea recunoaşte într-unul dintre locurile emblematice pentru evenimentele de atunci. Pe 15 mai 2023, Luminiţa Misan ar fi împlinit vârsta de 55 de ani.

Cu această ocazie, am pregătit mai multe acţiuni:
– Sâmbătă, 13 mai, ora 19 – „Memorie şi Nostalgie” o discuţie cu antropoloagă Monica Stroe, specialistă în memorializarea socialismului, şi sociologul Istvan Horvath, specialist în obiceiurile din comunism, pornind de la 14 ornamente realizate de Luminiţa Misan şi ceilalţi angajaţi ai Cooperativei Arta Jucăriilor din Cluj, pe care le vom oferi gratuit participanţilor în Tur

– Duminică, 14 mai, ora 11 – Turul Revoluţiei din 1989 cu înscriere gratuită aici https://bit.ly/3JDFwKo

– Luni, 15 mai, ora 11 – restaurarea mormântului Luminiţei Misan la Cimitirul Eroilor din Calea Turzii.

Durată tur: circa 2 ore.

Turul Revoluţiei prezintă zilele din Decembrie 1989, când sute de mii de oameni au ieşit pe străzile României pentru a striga „Libertate !”. Şi pentru a muri în numele ei. Traseul cuprinde punctele importante ale epocii: sediul Securităţii Cluj, Judeţeana Partidului Comunist, Piaţa Mihai Viteazul şi centrul oraşului. Fiecare popas aduce informaţii mai puţin cunoscute, pe care nu le citeşti pe Wikipedia, ce au marcat ireversibil atât viaţa noastră obişnuită, cât şi istoria României.

Iniţiativa este gratuită, apolitică şi independentă. Locurile la turul din data de 15 mai sunt limitate, cu înscriere în acest formular: https://bit.ly/3JDFwKo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati