Astăzi se ia o decizie cu privire la starea de alertă din Sectorul 1. Stoica: Căutăm soluții alternative

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, joi, că va decide până la sfârșitul zilei dacă va declara starea de alertă în Sectorul 1, după ce primarul Clotilde Armand a solicitat din nou instituirea acestei măsuri. Acesta spune că sunt analizate ”soluții alternative”, iar dacă nu există va fi declarată starea de alertă.

Prefectul Capitalei a anunțat că azi la ora 16.00 va fi luată o decizie în ceea ce privește starea de alertă.

El a adăugat că solicitarea primăriei va fi aprobată „dacă DSP confirmă ca această stare provoacă risc sanitar”.

În cazul în care va fi aprobată starea de alertă, măsura se va aplica „de mâine, de la ora 00.00”, a precizat Stoica, scrie Digi24.

Stoica: Sunt analizate ”soluții alternative”

Potrivit documentului transmis de Comitetul local pentru situații de urgență, în Sectorul 1 ar fi 2.700 de tone de gunoi neridicat.

„Prefectul e abilitat să aprobe sau să respingă cererea Comitetului local pentru situații de urgență. Pentru asta, trebuie să mă consult cu aparatul de specialitate și cu autorităățiile din domeniu: DSP, Garda de mediu, Agenția de protecție a mediului. Lucru pe care îl fac, am transmis deja către aceste instituții. La 11 avem întâlnire”, a spus Alin Stoica.

„După ce voi consulta aparatul de specialitate și instituțiile abilitate, voi lua decizia”, a adăugat el.

Întrebat dacă problema nu se poate rezolva fără starea de alertă, prefectul a spus: „La asta ne uităm, dacă sunt metode alternative de rezolvare”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati