AstraZeneca a rămas fără fabrică, în SUA. Controlul fabricii care producea serul, preluat de Johnson&Johnson

Statele Unite au oprit producătorul britanic de medicamente AstraZeneca de la utilizarea fabricii din Baltimore, punând la conducerea facilităţii compania Johnson&Johnson, a anunţat un oficial din domeniul Sănătăţii, citat de Reuters.

AstraZeneca a rămas fără fabrică, în SUA

Compania Johnson&Johnson a anunţat că „își asumă întreaga responsabilitate” a instalației Emergent BioSolutions din Baltimore, reiterând că va livra 100 milioane de doze guvernului până la sfârșitul lunii mai. Departamentul de sănătate american a facilitat mutarea, a declarat oficialul din domeniul sănătății într-un e-mail, cerând să nu fie numit din cauza sensibilității problemei, informează Reuters.

AstraZeneca, al cărui vaccin nu a fost aprobat în Statele Unite, a declarat că va colabora cu administrația președintelui Joe Biden pentru a găsi un loc alternativ pentru a-și produce vaccinul. Oficialii Casei Albe nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Decizia SUA împiedică în continuare eforturile AstraZeneca din Statele Unite. Guvernul american a criticat producătorul de medicamente pentru că a folosit date învechite în rezultatele studiului său privind vaccinul. Ulterior și-a revizuit studiul, scrie observatornews.ro.

Decizia guvernului de a face ca instalația să facă doar vaccinul cu doză unică J&J este menită să evite viitoarele confuzii, a spus Times, citând doi înalți oficiali federali din domeniul sănătății. Medicul de vârf al SUA pentru boli infecțioase a declarat joi pentru Reuters că este posibil ca țara să nu aibă nevoie de vaccinul AstraZeneca, chiar dacă obține aprobarea.

Statele Unite au acorduri de împrumut pentru a trimite Mexicului și Canadei aproximativ 4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, realizate la sediul SUA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati