UPDATE Audieri la Poliţia Capitalei în cazul decesului a trei pacienţi de la Spitalul ‘Victor Babeş’/ Se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă

Decesul celor trei pacienţi din unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti este anchetat de poliţişti şi procurori. Trupurile celor trei pacienţi vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală. Se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă.

UPDATE – Surse din anchetă au declarat că pentru moment se fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă, scrie news.ro.

Conform aceloraşi surse, în prezent se fac cercetări la faţa locului, TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeş urmând să fie sigilat.


 

Știre inițială

Mai multe persoane, membre ale personalului medical, sunt audiate, marţi dimineaţă, la Poliţia Capitalei, în legătură cu decesul a trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic ‘Victor Babeş’.

Acestea au adăugat că, în cursul nopţii, a fost audiat, la locul incidentului, şi managerul Spitalului Clinic ‘Victor Babeş’, scrie pressonline.ro, care citează Agerpres.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

‘La data de 12 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic ‘Victor Babeş’ Bucureşti au decedat. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist’, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani.

‘Din primele date a rezultat faptul că, în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unităţii de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncţionalităţi, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor’, arată sursa citată.

Cadavrele au fost ridicate şi transportate la INML in vederea efectuării necropsiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati