AUR anunță protest la Ministerul Sănătății împotriva Strategiei de Vaccinare a ministrului Rafila

AUR anunță un protest la Ministerul Sănătății împotriva Strategiei de Vaccinare a ministrului Alexandru Rafila.
  • ”Ieșim în stradă împotriva vaccinării obligatorii și pentru apărarea drepturilor românilor!
Joi, 17 august, protestăm la Ministerul Sănătății împotriva Strategiei de Vaccinare a ministrului Alexandru Rafila, care nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe șest, obligativitatea vaccinării și a reprimării dreptului cetățenilor de a alege ceea ce este mai bine pentru sănătatea lor.
Obligativitatea nu va crește încrederea în sistemul de sănătate și nici în buna intenție a guvernanților.
  • Solicităm Ministerului Sănătății retragerea imediată a Strategiei Naționale de Vaccinare concepută în laboratoarele OMS și aflată astăzi într-o pseudo-dezbatere publică”, susține AUR într-o postare pe Facebook.

Din partea Ministerului Sănătății, s-au oferit asigurări că vaccinarea nu va deveni obligatorie și că nu se va emite niciun act normativ care să impună această măsură.

Ministerul Sănătății a precizat că nicio inițiativă legală propusă de către această instituție nu va susține ideea vaccinării obligatorii, iar strategia națională de vaccinare are ca scop asigurarea “accesului echitabil pentru toți”, fără a impune constrângeri.

“Proiectul de Hotărâre de Guvern care conține strategia națională de vaccinare pentru următorii ani este în prezent în procesul de analiză interministerială și va fi propus spre adoptare în viitorul apropiat. Experții din cadrul Ministerului Sănătății au subliniat că acest act normativ urmărește asigurarea unui acces echitabil la vaccinare pentru toți, indiferent de vârstă sau circumstanțe, fără a impune obligativitatea vaccinării. Femeile, adolescenții – atât fete cât și băieți – vor putea beneficia de vaccinarea anti-HPV gratuită, doar dacă doresc și solicită o prescripție de la medicul de familie”, conform comunicatului de presă emis de Ministerul Sănătății.

Un alt obiectiv important este pregătirea specialiștilor pentru a spori capacitatea lor de a furniza informații corecte și complete publicului cu privire la avantajele vaccinării.

“În școli, vaccinarea nu va fi obligatorie, ci va fi prezentată și încurajată. Prin acordul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, se iau măsuri care trebuie aplicate de instituțiile de învățământ în cazuri epidemiologice speciale (cum ar fi focarele de rujeolă). În astfel de situații, copiii nevaccinați trebuie să rămână acasă până când focarul se va stinge, pentru a preveni riscul îmbolnăvirii. Ministerul Sănătății își dorește să asigure sănătatea și protecția populației împotriva bolilor infecțioase. Eventualele greșeli legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să afecteze accesul românilor la vaccinare. Evident, majoritatea celor care se opun sunt chiar persoane care au fost vaccinate în copilărie. Aceleași drepturi la protecția sănătății trebuie să le aibă și copiii lor sau nepoții lor”, subliniază Ministerul Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati