AUR cere demisia șefului TVR: televiziune publică nu este organ de propagandă anti-AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor cere demisia imediată a preşedintelui director-general al Societăţii Române de Televiziune, Dan Cristian Turturică, precum şi demiterea producătorului general Ramona Săseanu, precum şi demiterea directorului ştirilor TVR, Oana Popescu, pentru „responsabilitatea directă ce le revine în prejudicierea gravă a prestigiului şi imaginii publice a AUR”.

Ce acuzații aduce AUR la adresa conducerii TVR

Ediţia de vineri, 7 ianuarie, ora 21:00, a emisiunii „Tema Zilei” de la TVR1 a fost o ilustrare jalnică a politizării televiziunii publice, cu unicul scop de a folosi, la nevoie, aceste instrumente, întreţinute din banii tuturor românilor prin bugetul de stat, la denigrarea adversarilor politici ai puterii. Emisiunea a fost construită ca un atac concertat, brutal şi inadmisibil la adresa principalului partid de opoziţie (AUR), realizat după reţetele propagandistice în care TVR a strălucit pe vremea mineriadelor iliesciene şi care, la rându-le, moşteneau clişeele, procedurile şi apucăturile din epoca Ceauşescu.

AUR denunţă asocierile şi etichetările infamante promovate în cadrul acestei emisiuni, precum şi formatul ideologic prestabilit. În ediţia respectivă au fost lansate acuze mincinoase deosebit de grave la adresa AUR, fără ca, prin moderatoarea programului, TVR să fie preocupată vreo clipă de aflarea adevărului sau de respectarea propriei legi de organizare şi funcţionare, a rigorilor deontologice şi a normelor CNA în materia pluralismului, non-partizanatului şi a echilibrului de opinii în dezbateri.

Prin intermediul moderatoarei, TVR a propagat în cadrul emisiunii „Tema zilei” clişeele politice utilizate de concurenţii politici referitor la presupusul caracter „extremist” şi „populist” al AUR, şi nu a solicitat nici măcar o singură dată probe în susţinerea neadevărurilor, etichetelor şi epitetelor denigratoare, realmente extremiste, la adresa AUR lansate de invitaţii unilateral selecţionaţi pentru a ofensa, inacceptabil, întregul electorat pe care AUR îl reprezintă în Parlament.

Pe lângă demisia şi demiterile solicitate, AUR cere intervenţia CNA faţă de acest derapaj politic nepermis de grav al televiziunii publice şi aplicarea de sancţiuni conform Legii audiovizualului. AUR se va îndrepta prin justiţie atât împotriva persoanelor publice care ne aduc acuzaţii extrem de grave, fără nicio probă sau temei, precum şi împotriva instituţiilor publice care girează aceste practici prin politrucii care le conduc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati