Avarie de proporţie în Capitală; mai multe servicii publice – afectate

În urma avariei care a avut loc în reţeaua Transelectrica, operator aflat în subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunţă că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate.

Astfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat urmatoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei.

Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde, a precizat sursa citată.

În prezent sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulaţie se va face gradual pe o perioada estimată între 6 şi 8 ore.

„Echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren şi vor lucra pentru executarea operaţiunilor necesare reluării furnizării apei calde”, a precizat PMB.

Avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 şi 6.

Astfel, timp de 40 de minute semafoarele din aceste zone au fost afectate, iar în prezent acestea funcţionează în condiţii normale. Caracteristicile tehnice ale acestora permit repornirea automată o dată cu remedierea avariei.

Programul de circulaţie al vehiculelor STB SA a fost şi el afectat de avaria electrică, pe de o parte prin căderea tensiunii pe liniile de tramvai şi de troleibuz, iar pe de altă parte din cauza congestionării traficului general, în urma opririi funcţionării semafoarelor.

Astfel, timp de 40 de minute, de la ora 13:05-13:45 in sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd.Ghencea, Str. Brasov,  Bd. Preciziei,  Bd. Virtutii, Bd. Uverturii, Bd. Timisoara, Bd. Vasile Milea,  Sos. Grozavesti, Calea Giulesti, Bd.Constructorilor. Din aceasta cauză, de la ora 13:05-13:15 (10 minute) o parte din tramvaiele liniilor 8, 25, 35, au staţionat fără tensiune. De la ora 13:10-13:45 (35 minute) o parte din tramviele liniilor 11 şi 44, au staţionat pe Calea Giuleşti, unele tramvaie fiind întoarse la Gara Basarab.

Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăţi în circulaţie, însă prin eforturile angajaţilor STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri faţă de programul de circulaţie.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati