Avertisment ANPC. Atenție de unde cumpărați carne de porc – VIDEO

0
Pixabay

Specialiștii ANPC avertizează asupra riscurilor la care se expun consumatorii atunci când cumpără carne de porc din locuri neautorizate.

  • Înaintea Crăciunului, românii caută carne de porc în locuri mai ieftine, mai ales că inflația mare și scumpirile au crescut mult prețurile. Însă nu toți vânzătorii respectă normele sanitare.

Anunțurile cu vânzări de porci au umplut internetul iar târgurile și piețele sunt pline de oferte.

Oamenii sunt tentați să achiziționeze o cantitate mai mare pentru că acest lucru înseamnă un preț mai mic, iar pe de altă parte își pot face rezerve pentru mai multe luni. În plus, cumpărarea unui porc de la un crescător reprezintă o garanție mai mare de calitate.

Cu toate acestea, specialiștii ANPC avertizează asupra riscurilor la care se expun consumatorii atunci când cumpără din locuri neautorizate și chiar din piețe sau târguri. Originea necunoscută a cărnii de porc crește riscul de îmbolnăvire.

„Trebuie să se asigure că locurile din care cumpără sunt autorizate, respectă condiţiile de comercializare şi mai ales trebuie să fie foarte atenţi la condiţiile de depozitare.

Recomandăm şi subliniem obligativitatea consumatorilor de a respecta exigenţele transmise de către mai multe autorităţi. Pentru că odată deranjat comerţul stradal sau din locuri cel puţin din condiţii discutabile, cu siguranţă îşi asumă un risc foarte mare, dar îşi asumă şi pentru membrii familiei. La târgurile, aşa zise, de Crăciun, produsele din porc erau ţinute în tonete.

I-am informat pe colegii mei din zonele respective, cu siguranţă valoarea temperaturilor de la foarte mici noaptea, la plus 12 grade, câteodată, în această perioadă, nu sunt condiţii conforme de depozitare”, atrage atenția Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version