Avertisment de la directorul lnstitutului Marius Nasta din București: Și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că ”vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună” şi dacă lucrurile continuă în această direcţie, ”şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

”Dacă am avea locuri în Terapie intensivă, numărul pacienţilor din terapie intensivă ar fi mult mai mare. Avem 60 de pacienţi cu forme severe în secţie, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistenţă în Terapie Intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. În acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienţii noştri.

Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Internsivă”, a afirmat medicul marți seara, la Digi 24.

Are nevoie Bucureștiul de carantină? Ce spune medicul

Întrebată dacă, în opinia sa, în Bucureşti, ar fi nevoie de carantină, medicul a afirmat: ”Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută.

Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Cât de utile sunt testele antigen

Beatrice Mahler a fost întrebată și ce părere are despre testele rapide antigen, care inițial au fost respinse de autorități ca fiind nesigure. Managerul este de părere că ele sunt utile, pentru o diagnosticare rapidă a pacienților, chiar dacă trebuie confirmate ulterior și prin metoda Real Time PCR.

„Testele rapide antigen trebuie utilizate și trebuie introduse în metodologia de diagnostic a infecției cu SARS-CoV-2. Și în spital, atunci când avem un pacient simptomatic, cu clinică sugestivă de infecție SARS-CoV-2, cu antigen pozitiv, el se confirmă prin metoda Real Time PCR.

Ar fi un real ajutor pentru diagonosticul pe care vrem să-l facem rapid, pentru izolarea cazurilor, pentru managementul cazurilor ușor simptomatice și până la urmă, și pentru managementul pacienților care pot să beneficieze de acest diagnostic cu serviciul de ambulanță care le bate la ușă și care știu să-i direcționeze către un spital COVID sau unul non-COVID. Este un real ajutor de care ar trebui să profităm cu toții și sunt convinsă că am avea rezultate bune”, a spus Beatrice Mahler.

Ea a adăugat că spitalul pe care îl conduce a achiziționat teste antigen încă din luna octombrie, iar la pacienții care au avut clinică sugestivă de COVID, testele au ieșit pozitive, rezultatele fiind confirmate ulterior și de testul Real Time PCR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati