Avertisment pentru pacienții care s-au vindecat de COVID-19. Ce trebuie să facă la trei luni după ce au scăpat de virus

Radu Țincu, medic primar la sectia ATI de la Spitalul Floreasca din București, a anunțat că noul coronavirus este capabil să provoace anomalii la nivelul plămânilor, motiv pentru care fiecare persoană care a fost infectată trebuie să treacă prin mai multe evaluări după ce s-a vindecat.

Potrivit studiilor, la trei luni distanță de la îmbolnăvire, pacienții au acuzat oboseală și probleme cu respirația, chiar dacă nu au contractat o formă severă a noului coronavirus.

“Orice pacient care se vindecă, fie că este asimptomatic, fie că a făcut o formă medie sau severă de boală, trebuie să treacă obligatoriu prin niște evaluări. Se va face după vindecarea de infecție prin medicul de familie, iar dacă această evaluare generală evidențiază anumite modificări, cel mai probabil ea va fi completată cu investigații suplimentare sau chiar și cu consulturi, fie că discutăm de consulturi de boli infecțioase sau de pneumologie”, a explicat Radu Țincu, potrivit gandul.ro.

“Afectarea pulmonară este cea mai largă, dar există și tulburări neuro-cognitive, sunt pacienți care nu mai tolerează efotul fizic, nici măcar de mică intensitate, pacienți care acuză o stare de oboseală sau lipsă de concentrare. Este un virus nou, pe care nu-l cunoaștem atât de bine. Trebuie făcute evaluări pentru a ne asigura că starea de sănătate a revenit la normal”, a mai precizat medicul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati