Avertisment dur din spitale: Ne așteptăm ca după minivacanța asta să fie ca după concediile din vară

Minivacanța de 1 Decembrie va avea efecte ca și concediile din vară, în condițiile în care situația infectărilor a rămas la fel de critică, iar spitalele sunt deja arhipline.

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din București, a tras un semnal de alarmă privind efectele pe care minivacanța de 1 Decembrie le vor avea asupra creșterii numărului de îmbolnăviri, scrie Digi24.

„Numărul de pacienți este la fel de mare, nu prea cred că am rămas la un platou, în ultimele săptămâni sunt pacienți cu forme severe de boală care ajung la noi după o ședere cam lungă acasă sau în alte locuri.

Lucrurile stau la fel de rău ca până acum, ne așteptăm cu ocazia vacanței de 1 Decembrie să se întâmple ceva asemănător cu ce s-a întâmplat după concediile de vară.

Pe măsură ce locurile sunt aglomerate și lumea umblă mai mult, transmiterea se accelerează în loc să scadă.

Dacă fiecare dintre noi nu înțelege că trebuie să stea puțin mai altfel decât anii precedenți… nu e o plăcere pentru nimeni să stea în casă, să renunțe la excursii, ne-am dori să mergem, dar anul acesta ar trebui să ne abținem„, a explicat Simin Aysel Florescu.

Medicul a descris situația de la Spitalul „Victor Babeș”: este arhiplin, inclusiv camerele de gardă, de consultații, toate canapelele sunt pline de pacienți care sunt internați temporar acolo până sunt externați alți pacienți și să li se facă loc. Pacienții stau pe pe canapele pentru consultații, stau la oxigenul din camerele de garda.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati