Avionul și limuzina lui Nicolae Ceaușescu au fost vândute la licitație. Cât s-a plătit pentru ele

O limuzină și un avion care au aprarținut fostului dictator Nicolae Ceaușescu au fost vândute la o licitație din ziua de joi, pentru suma de 220.000 de euro.

A fost vândut primul avion cu reacție din România

Este vorba despre primul avion de pasageri cu reacție produs vreodată în țara noastră cu care dictatorul se plimba, dar și o limuzină cu semnificație specială.

Avionul purta numele Super One-Eleven și era folosit de Nicolae Ceaușescu pentru toate zborurile oficiale. În cadrul licitației de joi, prețul de pornire pentru avion a fost de 25.000 de euro.

Este un preț foarte mic, având în vedere că este o aeronavă funcțională și după cum bine știm există mașini care depășesc cu mult acest prag.

Totuși, bătălia pentru avion a fost una strânsă, astfel că prețul a urcat rapid și, până la urmă, avionul prezidențial a fost adjudecat pentru 120.0000 de euro.

Când a fost construit Super One-Eleven

Avionul Rombac Super One-Eleven a fost prezentat publicului român în anul 1982. El a avut primul zbor oficial tot în același an, pe aeroportul Băneasa.

România bătea un record odată cu construcția acestui avion, pentru că devenea primul stat comunist a lumii. după URSS, care producea un avion de pasageri cu reacție.

Cu cât a fost vândută limuzina lui Ceaușescu

În ceea ce privește limuzina, aceasta a avut un preț de pornire de 4.000 de euro. Și în cazul acesteia prețul a crescut foarte rapid, astfel că de la această sumă s-a ajuns la o valoare de circa 23 de ori mai mare. Este vorba despre 95.000 de euro, aceasta fiind suma cu care a fost vândută la licitație limuzina lui Ceaușescu.

https://www.artmark.ro/

Aceasta este un model Paykan Hillman Hunter, din 1974 și dictatorul a primit-o de la șahul Mohamed Teresa Pahlavi. Limuzina a fost, de fapt, un cadou pentru Ceaușescu, după ce a devenit președinte al Republicii Socialiste România.

Acesta este unul dintre cele mai vechi mărci au auto din Regatul Unit, iar viteza maximă la care poate să ajungă este 145 km/h. Pe siteul licitatorului se arată că aceasta este în stare perfectă și rulează pe șosea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati