Avocatul Poporului anunţă că nu a primit de la Primăria Sectorului 1 nicio solicitare referitoare la clădirile construite ilegal

Avocatul Poporului a anunţat, luni, că nu a primit de la Primăria Sectorului 1 nicio solicitare oficială pentru emiterea unui punct de vedere referitor la demolarea clădirilor de patrimoniu, dar precizează că s-a implicat activ de-a lungul timpului în salvarea unor monumente.

”Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de solicitarea Primarului Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, de exprimare a unui punct de vedere în privinţa demolării clădirilor de patrimoniu şi eliminării abuzive a spaţiilor verzi. Până în acest moment, instituţia Avocatul Poporului nu a primit de la Primăria Sectorului 1 această  solicitare în scris, cum e firesc în relaţiile instituţionale”, a transmis, luni, Avocatul Poporului, scrie news.ro.
Sursa citată precizează însă că, de-a lungul timpului, instituţia s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în Bucureşti cât şi în diferite oraşe din ţară, în sensul conservării/restaurării durabile a acestora, cu multiple beneficii culturale şi economice pentru comunitate.
”În aceeaşi notă, menţionăm numeroasele intervenţii ale instituţiei noastre, în diferite contexte, în vederea asigurării respectării dreptului la un mediu sănătos. Avocatul Poporului reiterează disponibilitatea sa constantă pentru întâlniri şi discuţii pe aceste teme, pe care le apreciază ca fiind utile şi de actualitate”, a mai transmis instituţia.
Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Armand, a solicitat, vineri, Avocatului Poporului să-şi exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1 apărute în ultimii ani, care distrug clădiri de patrimoniu valoroase sau zone verzi ale Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati