Bărbat care se sustrăgea executării unei pedepse de peste 15 ani de închisoare, prins în Bucureşti

Un bărbat care se sustrăgea executării unei pedepse de peste 15 ani de închisoare, pronunţată de Tribunalul Constanţa, a fost prins în Bucureşti, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Suspectul, care era dat în urmărire naţională şi internaţională, a fot prins de o echipă formată din poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri şi ai Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

„Bărbatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 15 ani, 10 luni şi 20 de zile şi 1.039 de zile de închisoare, pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune, condamnarea fiind dispusă de Tribunalul Constanţa – Secţia Penală. Instanţa a reţinut că persoana condamnată, împreună cu alte persoane bănuite, aflate într-un penitenciar, pe parcursul anului 2013, ar fi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a induce în eroare părţile vătămate prin atribuirea unor calităţi mincinoase şi determinarea acestora să transfere diferite sume de bani, prin ‘metoda accidentul’, prejudiciul stabilit fiind de 21.700 de lei”, se arată într-un comunicat transmis marţi de IGPR.

În perioada 2016-2017, tot prin „metoda accidentul”, bărbatul şi mai mulţi deţinuţi din alt penitenciar ar fi iniţiat şi constituit un alt grup infracţional organizat, scopul fiind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, mai spune sursa citată.

Urmăritul naţional şi internaţional a fost escortat în penitenciar, pentru executarea pedepsei de la care se sustrăgea începând cu luna februarie a anului 2021.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati