Bilanțul violenţelor de azi-noapte: Amenzi de peste 200.000 de lei. Autoritățile spun că măsurile nu vor fi modificate

Poliția și Jandarmeria au anunțat în această dimineață că au fost date 222 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei și că 188 de persoane sunt audiate în urma protestului de aseară din Capitală. Este vorba despre cei care au provocat incidente în Piața Unirii. În același timp, prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că protestele nu vor determina autoritățile să renunțe la noile măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19.

12 jandarmi au fost răniți

„Am avut un protest care, spre final, şi-a pierdut caracterul paşnic. Un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil fără niciun motiv. La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat în altă direcţie, câţiva colegi au încercat să îi legitimeze şi atunci ei au devenit violenţi. La momentul imobilizării acestor persoane, cei aşezaţi pe carosabil au aruncat cu pietre şi i-au rănit pe colegii mei şi au produs pagube materiale. Avem identificate 188 de persoane”, a spus colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei Bucureşti, scrie Digi24.

El a adăugat că 12 jandarmi au fost răniți.

„Asigurăm toţi cetăţenii că toate acţiunile noastre sunt făcute doar în beneficiul şi în siguranţa cetăţeanului”, a spus el.

Au fost vandalizate „vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz”

Bogdan Berechet, șeful Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, a spus că sunt declanșate cercetări pentru ultraj, tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Au fost vandalizate „vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport”, a spus el.

„Cele 188 de persoane conduse la poliţie sunt identificate, fotografiate, amprentate, mare parte au fost şi sancţionate. Au fost aplicate 222 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, opt fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate sunt audiate şi vor fi dispuse măsurile legale. Facem activităţi pentru identificarea celor care au provocat distrugeri şi au deranjat ordinea publică”, a mai spus Berechet.

Întrebat de ce nu se intervine, având în vedere că se încalcă legea, prefectul a răspuns: ”blocarea protestului însemană confruntare, noi ne dorim evitarea confruntării”.

Stoica: Măsurile nu vor fi modificate în urma protestelor. Acțiunile a 2.000 de oameni nu ne vor împiedica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că sunt mult mai mulți bucureșteni care înțeleg și respectă măsurile de limitare a COVID-19 și că acestea nu vor fi modificate în urma protestelor.

„Nu vom renunța la aceste măsuri, pentru că sunt menite să ne protejeze. Acțiunile a 2.000 de oameni nu ne vor împiedica”, a spus el.

Stoica a adăugat că protestele nu vor fi blocate, deoarece „blocarea protestului înseamnă confruntare”, iar autoritățile nu își doresc acest lucru.

„Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris anterior prefectul pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati