Bisericile din București au fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să ia lumina sfântă

0

A fost acea noapte din an în care creștinii ortodocși, dar și cei greco-catolici, au privit cu bucurie spre cer, de unde au primit vestea cea mare. Hristos a Înviat!

Milioane de oameni au luat lumina sfântă, care s-a aprins la Ierusalim ca un semn al speranței de mai bine. O lumină pe care să o ducem cu noi și să ne fie echilibru, mereu, în toate cele pamântești.

În toate bisericile din București au avut loc slujbe impresionante, care au strâns mii de credincioși.

Dealul Mitropoliei din București a fost neîncăpător sâmbătă noapte pentru miile de credincioși care au așteptat miracolul Învierii. La miezul nopții, a apărut lumina sfântă, care s-a aprins pentru noi și a fost împărțită cu mare bucurie. Iar oamenii au rostit într-un glas cu preoții…

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”.

Fiecare a avut câte un gând bun în minte.

Bărbat: „Bunătate, dragoste, răbdare, înțelepciune, să luăm decizii bune în viață”.

Bărbat: „E de departe cea mai frumoasă și cea mai importantă sărbătoare pentru toți creștinii. E și un moment de a mă gândi la toți semenii”.

TânărăSimt că sunt binecuvântată și am liniște în suflet.
ReporterCum vei petrece acest paște?
TânărăCu familia mea, dimineața, cu tradițiile pe care le avem, cu oul, cu pastele pe care l-a luat tatăl meu acum și masa în familie”.

Și copiii au participat – alături de părinți – la slujba organizată în una dintre cele mai frumoase nopți ale ortodoxiei.

”Înseamnă că Hristos a înviat și cozonac și sarmale”

ReporterCe înseamnă pentru tine Paștele?
BăiatÎnseamnă că Hristos a înviat și cozonac și sarmale”.

ReporterCu cine ai venit să iei lumină?
BăiatCu tati, cu sora mea și cu mami”.

ReporterAșteptați acum cadoul de la iepuraș?

FetițăDaaa, de abia aștept să văd ce-mi aduce iepurașul”.

Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim: „Lumina în sine nu este un scop, dar este o dovadă fundamentală clară că înviem, că avem viață veșnică. Și atunci credința noastră este lucrătoare. În creștinismul ortodox, această făgăduință a Învierii, transcede Mântuitorul moartea, trece prin și peste moarte. Avem această putință, iacătă, prin Învierea Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, de a fi împreună să primim Lumina Sfântă”.

Lumina primită de credincioși s-a aprins și în acest an la Ierusalim ca simbol al Învierii Mântuitorului. Și astfel a ajuns, de la Mormântul Sfânt, în casele fiecăruia dintre noi.

sursa: stirileprotv.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version