”Black friday” al călătoriilor. Biletele de avion, cu până la 60 la sută mai mici în ianuarie

În ianuarie începe prima repriză a reducerilor, iar cei harnici iau acum vacanţe pentru vară sau pentru Crăciunul următor.

Mulți români au aplicat proverbul care spune că omul gospodar își face iarna sanie și vara car și au cumpărat pachete de vacanţă pentru vară şi iarna viitoare, scrie Digi24.ro.

”Luna ianuarie este, istoric vorbind, luna cea mai bună pentru a achiziționa bilete de avion. Prețurile sunt cu până la 60 la sută mai mici, iar companiile aeriene au foarte multe oferte aproape în fiecare zi. Românii încep să o vadă ca un black friday al călătoriilor. Avem deja câțiva clienți care și-au programat călătorii pentru Crăciunul sau revelionul viitor. Noi am găsit pentru destinațiile cele mai populare prețuri începând cu 20 de euro pentru Roma, Bruxelles, Londra, 35 euro pentru Veneția, 45 euro pentru Lisabona”, a declarat Claudiu Tocilă, reprezentat agenție de booking.

Reducerile sunt prezente şi pe site-urile de shopping online. Pentru ca aceste platforme să fie cât mai transparente, Comisia Europeană a introdus recent reguli noi.

De exemplu, atunci când pe motoarele de căutare ne vor apărea anumite bunuri sau servicii, trebuie să fim notificați dacă aceste apariții sunt sau nu plătite. E important ca un consumator să știe de acel preţ personalizat, adică dacă prețul afișat pe un anumit site este ca urmare a anumitor algoritmi, el este pe acest site, are anumite obiceiuri, preferă hotelurile cu 2 camere. Pe foarte multe site-uri este afișat best deal, prețul zilei. Trebuie să afișeze prețul minim pentru ultimele 30 de zile”, explică Ștefan Turcu – purtător de cuvânt Reprezentanța CE.

Noile reguli nu se vor aplica numai pentru vânzătorii online. Potrivit directivei europene, site-urile de comparare a preţurilor vor trebui să specifice clar criteriile de clasificare.

Încălcarea la scară largă a normelor UE privind protecția consumatorilor poate însemna, pentru o companie, o amendă de 4 procente din cifra de afaceri anuală. Autorităţile naţionale au la dispoziţie 2 ani pentru a implementa aceste reguli.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati