Blocaj la Spitalul Bagdasar Arseni. Șapte medici spun că nu mai vor să facă gărzi și invocă risc de malpraxis medical

1
828
FOTO: ISUBIF

Șapte medici de la spitatul de stat ”Bagdasar Arseni” din București au anunțat conducerea unității medicale că nu mai vor să facă gărzi pentru că ar exista un risc de malpraxis medical, potrivit unui comunicat al instituției.

Conducerea spitalului a anunțat că va analiza explicațiile date de medici și a precizat că cinci dintre cei șapte medici sunt vizați de sesizări la parchet care vizează ”posibile abateri de natură penală”.

  • ”In cursul diminetii 7 medici din cadrul sectiei Clinice Chirurgie Plastica si-au prezentat demisia din contractele de garzi, incepand cu data de 01.11.2023, motivand acest gest ca o consecinta a “actualelor conditii existente in Spitalul Bagdasar” si invocand un “risc de malpraxis” care i-ar expune “unor riscuri majore din punct de vedere profesional”, fara nicio alta precizare.

Conducerea Spitalului a solicitat prin note de serviciu semnatarilor sa explice detaliat conditiile si riscurile la care fac referire, cu termen de raspuns in data de 11.10.2023”, arată comunicatul citat.

”Dupa analiza raspunsurilor pe care urmeaza sa le primim vom fi in masura sa precizam daca intr-adevar exista conditii si riscuri care sa se manifeste doar pe parcursul garzilor, nu si in timpul normal de lucru al celor 7 si care sa justifice aceasta atitudine – sau este doar o reactie pur subiectiva la sesizari depuse la Parchet cu privire la posibile abateri de natura penala a 5 dintre cei 7 semnatari”, se mai arată în comunicatul spitalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.