Brancardierul care a deconectat de la aparate pacienta de la spitalul Victor Babeș, acuzat de ucidere din culpă

0
Foto: Pexels

Poliția Capitalei a anunțat vineri punerea sub acuzare pentru ucidere din culpă a unui brancardier de la Spitalul Victor Babeș care a deconectat de la aparate, din greșeală, o pacientă bolnavă de COVID. Femeia, în vârstă de 65 de ani, a murit.

„Urmare informării transmise în data de 10 decembrie, cu privire la decesul unui pacient internat într-un spital din București, sector 3, facem următoarele precizări. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect.” a anunțat Poliția Capitalei.

Spitalul va declanșa o anchetă internă

În paralel, printr-un comunicat de presă, conducerea spitalului a anunțat că va declanșa o anchetă administrativă internă „care are ca scop verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente.

De asemenea, în aceeași informare reprezentanții spitalului de boli infecțioase susțin ca sesizarea organelor de urmărire penală a fost făcută de către coordonatorul turei de gardă întrucât „există indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale”.

La rândul lui, și ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut inspectorilor sanitari de stat de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti să facă o evaluare a procedurilor operaționale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, după moartea suspectă a pacientei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version