BREAKING Bugetul Bucureștiului a picat la vot după ce USR și PLUS s-au abținut

Bugetul Primăriei Municipiului București nu a trecut de votul consilierilor generali, care acuză lipsa de transparență în fundamentarea bugetului. Aceștia spun că bugetul pe acest an este nerealist pentru că estimează încasarea unor venituri mult prea mariInițial, Consilierii USR-Plus au propus retragerea bugetului de pe ordinea de zi, însă Nicușor Dan nu a fost de acord.

Pentru a trece bugetul ar fi fost nevoie de voturile tuturor consilierilor USR-PLUS, PNL și PMP. Bugetul a picat cu 17 pentru, 22 împotrivă și 14 abțineri.

Bugetul a picat după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu va vota proiectul propus de Nicușor Dan pe motiv că are veniturile supraevaluate.

Consilierii generali PSD au depus amendamente la fiecare capitol bugetar, dar, în urma votului niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de CGMB.

Nicușor Dan a depus 12 amendamente la mai multe capitole printre care cultură, sănătate și mediu. De votul consilierilor a trecut doar unul singur, ce privea zona de mediu.

Grupul USR-PLUS a depus cinci amendamente, însă niciunul dintre acestea nu a fost adoptat de CGMB, în timp ce consilierii PNL și PMP nu au depus amendamente.

Din cauza picării bugetului, Primăria București riscă să nu poată demara marile proiecte de infrastructură, care aveau nevoie de bugetare clară. În acest moment, primăria funcționează pe baza bugetului de anul trecut, împărțit la 12.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati