BREAKING Grupul Tehnico-Ştiinţific respinge carantinarea Capitalei

Grupul tehnico științific a respins, vineri, propunerea de carantinare a Capitalei și Județul Ilfov înaintată de INSP, transmite Antena 3. Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să confirme sau nu această decizie.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat, joi seară, la Antena 3, că decizia de carantiare a capitalei are un impact complex și că o astfel de decizie ar izola Bucureștiul și Ilfovul de restul României.

„Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri care sunt necesar de a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea contactului, mişcării, a răspândirii virusului (…), dar a carantina Bucureştiul înseamnă că am izola Bucureştiul şi Ilfovul de restul României”, a spus Raed Arafat, potrivit agerpres.ro.

 

”Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii”, a afirmat Raed Arafat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati