BREAKING NEWS / Grupul controlat de Macron din Parlamentul European – negociază pentru ca PSD-ul să nu pună comisarul european – surse

Conform unor surse politice citate de stiripesurse.ro, grupare „Renew Europe” din Parlamentul European, din care face parte USR-PLUS, și care a fost constituită la inițiativa En Marche (partidul lui Emmanuel Macron), face demersuri insistente pentru respingerea PSD-iștilor propuși să preia un post de comisar european.

Propunerile Guvernului pentru funcţia de comisar european sunt europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb.

Conform acelorași surse, Dacian Cioloș este unul din principalii politicieni români care fac demersuri pe lângă președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să nu îi accepte pe Nica și Plumb.

Rovana Plumb şi Dan Nica au fost aleşi europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formaţiunea politică europeană a Socialiştilor şi Democraţilor, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

Aceleași surse au mai precizat ca En Marche ar vrea să vină din rândul lor propunerea de comisar european al României. La Bruxelles se inoculează ideea că trebuie ignorat Guvernul de la București pentru că social-democrații nu mai reprezintă o forță.

Jocurile se fac pentru a întări falanga Macron, nu pentru PPE, mai zic sursele citate.

Sursa: stiripesurse.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati