BREAKING | S-au încheiat negocierile Rusia-Ucraina. Lavrov: Nu plănuim să atacăm alte ţări

0
406
Foto: antena3.ro

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba au discutat, joi în Turcia. A fost prima întâlnire la acest nivel, de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a susținut o conferință de presă în Antalya, la finalul negocierilor cu Ucraina. Diplomatul spune că Rusia nu va ataca alte țări și că nici nu a intenționat să atace Ucraina, dar acuză SUA că sprijină armele biologice în Ucraina.

Serghei Lavrov spune că situația din Ucraina este o amenințare pentru Rusia.

„Sute de lansatoare de rachete pot fi oprite de teroriști atunci când se întâmplă acest lucru! Fac un apel către europeni, cum veți face ca o astfel de amenințare să nu existe la adresa Rusiei?! Vor fi o amenințare pentru toată lumea, pe o perioadă îndelungată și pentru aviația civilă (…) Nu vom ataca alte țări, nu vom ataca nici Ucraina.

Am spus de mai multe ori că această situație din Ucraina este o amenințare pentru securitatea din Federația Rusă (…) am făcut tot felul de propuneri și nimeni nu ne-a ascultat (…) Aceste atacuri sunt adresate și rușilor (…) Vorbesc acum de arme din laboratoarele secrete, pot fi folosite armele biologice de asemena, de către Ucraina.

Europa nu s-a exprimat foarte clar în acest sens și au spus că nu au informații clare cu privire la acestea. De asemenea, Europa a spus că nu există informații clare nici cu privire la implicarea SUA în acest conflict.

Activitatea cu privire la armele biologice ar trebui să fie comunicată și anunțate. Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să știe că va fi un răspuns dur în acest sens, la adresa lor, toate țările acestea. Cei care spun că vor trimite mercenari vor plăti de asemenea”, a declarat Serghei Lavrov, în timpul conferinței de presă din Antalya.

”Nu e prima oară când vedem cuvinte patetice despre presupuse atrocități ale armatei ruse”

Întrebat despre cum ar putea Rusia justifica bombardarea unei maternități, cu copii și mame gravide, Lavrov a precizat că ”nu e prima oară când vedem cuvinte patetice despre presupuse ”atrocități” ale armatei ruse. Noi am preznetat la ONU dovezi că acea maternitate fusese capturată de armata ucraineană, înăuntru nu era nici o mamă și nici un copil. Am prezentat aceste dovezi acum trei zile. Trebuie să prezentați și cealaltă parte a poveștii. Cât despre economie, avem grijă de asta, președintele și guvernul au grijă de economie. Ucraina a fost transformată într-o națiune anti-rusă.”

”Vedem multă manipulare în Ucraina, vestul transformă Ucraina într-un experiment anti-rusesc. NATO a început să construiască baze anti-ruse în Marea Neagră, SUA construiesc în Ucraina în secret arme biologice și chimice împotriva Rusiei. Dar de când NATO definește care sunt interesele Rusiei? Noi am prezentat planurile noastre legate de Ucraina, am spus că nu vrem ca Ucraina să intre în NATO, nu vrem ca Ucraina să fie condusă de naziști. Vrem ca Ucraina să fie neutră.

Nu avem iluzii legate de Vest. Vestul își trădează propriile valori. Unde ați mai văzut proprietatea privată violată decât în Vest? Ne vom descurca cu toate aceste probleme”, a completat Lavrov.

Știre în curs de actualizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.