Bucăți din fațada unei clădiri din Sectorul 2 s-au desprins. Avertismentul Poliției Locale

Neîntreținerea corespunzătoare a imobilelor reprezintă un pericol, așa cum s-a întâmplat în str. Agricultori, unde bucăți din tencuiala fațadei clădirii au început să cadă pe carosabil. 

Polițiștii locali ai Sectorului 2 au fost solicitați să intervină la fața locului pentru fluidizarea traficului rutier și delimitarea zonei în care acționau pompierii pentru desfacerea tencuielii deteriorate de la etajul 2 al clădirii de pe str. Agricultori nr. 31. 

În conformitate cu art. 27 din Legea nr. 10/1995, rep. privind calitatea în construcții, proprietarii construcțiilor au următoarele obligații principale:

a) efectuarea la timp a lucrărilor de întreținere și de reparații care le revin, prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcției și rezultate din activitatea de urmărire a comportării în timp a construcțiilor;

c) asigurarea urmăririi comportării în timp a construcțiilor, conform prevederilor din cartea tehnică și reglementărilor tehnice;

e) asigurarea realizării lucrărilor de intervenții asupra construcțiilor, impuse prin reglementările legale;

f) asigurarea efectuării lucrărilor din etapa de postutilizare a construcțiilor, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Proprietarii vor suporta cheltuielile pentru întreținerea şi repararea imobilelor pe care le dețin, iar în caz de accident sunt obligați să plătească despăgubiri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati