Bucureștenii au venit la vaccin de la primele ore ale dimineții la centrul drive-thru din Piața Constituției

Primul centru de tip drive-through din București s-a deschis joi dimineață, în Piaţa Constituţiei, și va funcţiona zilnic între orele 8.00 şi 20.00. Încă de la prima oră, bucureștenii s-au așezat la coadă la centrul drive-thru deschis.

Zeci de mașini sunt aliniate, iar șoferii așteaptă să se vaccineze. Primul șofer care s-a vaccinat a declarat ca a venit încă de la ora 05:30, conform Pro TV.

La centrul din Piața Constituției pot fi vaccinate patru persoane în același timp.

Sunt cazuri în care o mașină sunt mai multe persoane care doresc să se vaccineze. După administrarea serului, cei vaccinați stau în parcare timp de 15 minute, iar în cazul în care apar probleme intervin medicii.

Până la ora 9:00 s-au vaccinat aproximativ 30 de persoane în centrul din Piața Constituției, al patrulea centru drive-through deschis în țară.

 

 

„Centrul este foarte util pentru persoanele cu un program foarte încărcat. Rapelul se poate face în orice centru care are același tip de vaccin. Începând de ieri, schimbarea centrului în care se face rapelul poate fi făcută din platforma de vaccinare.”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Acest lucru se aplică și pentru persoanele care au făcut prima doză de vaccin în centre aflate și la sute de kilometri distanță. Astfel, rapelul poate fi făcut acum și într-un centru mai apropiat, dacă există locuri disponibile.

La ora 14:00 și președintele Klaus Iohannis va merge la centrul de vaccinare din Piața Constituției.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati