Bucureştenii, invitaţi să-şi înscrie poveştile despre dragostea pierdută în expoziţia „Love Lost, Bucharest” ce va fi deschisă la Galeria Strata

Conceptul „Love Lost, Bucharest” caută poveşti despre pierdere, dezamăgire sau neîmplinire în dragoste şi obiectele reprezentative pentru această stare, pentru a fi expuse într-o expoziţie de artă în perioada 6 – 29 mai, la Galeria Strata din Bucureşti.

Ideea expoziţiei „Love Lost” vine tocmai din Miami, unde în 2016 a avut loc prima ediţie, iar de atunci în fiecare an locuitorii oraşului au putut experimenta acest gen de experienţă. Expoziţia din România este realizată de Asociaţia Arden şi Galeria Strata, cu susţinerea Amber şi Oveit, scrie news.ro.

Expoziţia a fost gândită sub forma unei experienţe bazate pe contribuţia oamenilor, o invitaţie adresată locuitorilor Bucureştiului înspre a participa în acest demers colectiv cu un obiect, alături de povestea de iubire şi pierdere pe care o poartă cu şi în el.

„Love Lost, Bucharest” încurajează astfel bucureştenii să împărtăşească obiecte aparent obişnuite, care capătă un sens puternic datorită poveştilor ataşate lor. Înscrierile vor fi acceptate în limba română şi engleză, până la data de 31 martie 2022, pe lovelost.co.

Obiectul poate fi de orice natură, fie că vorbim de un mail de despărţire, o floare presată, un tricou ultra-purtat, un parfum de care nu ne-am mai putut atinge niciodată sau un test de sarcină.

„Love Lost, Bucharest a devenit un proiect de suflet pentru noi. După evenimentul din Miami, am simţit că putem avea un impact puternic în comunitate aducând această experienţă cathartică şi în România. În plus, vom amplifica acest concept printr-o componentă digitală, un element de gamification, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea să devină creatorii unor opere de artă digitală, pe care le pot transforma în NFTs”, spune Andra Beldean, co-fondator Arden România.

Înscrierile pot fi anonime sau nominale. Această expoziţie este un demers temporar, iar toate obiectele vor fi returnate.

Expoziţia „Love Lost, Bucharest” va fi deschisă între 6 şi 29 mai, la Galeria Strata, pe strada Parângului, nr. 76.

„Veţi descoperi relicve de poveşti neterminate şi poduri rupte, case părăsite şi oportunităţi ratate, traume îndurate şi resemnare paşnică. Prin acestea, iubirea pierdută devine mai mult decât o destinaţie unică; ea va lua forma unui mozaic comunal, colorat în nuanţe de tristeţe, furie, nedumerire, durere, recunoştinţă, şi chiar umor”, spune Paula Celestino, co-fondator „Love Lost, Miami”.

Prima ediţie a proiectului a avut loc în 2016 şi de-a lungul celor 6 ani în care a strâns relicve ca mărturii ale procesului dual de iubire-pierdere, „Love Lost Miami” a devenit recunoscută drept cea mai sinceră expoziţie a Săptămânii Art Basel.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati