Bucureşti: Medici cercetaţi pentru că ar fi întocmit parţial certificate constatatoare a decesului pentru a obţine bani

Medici bucureșteni, cercetaţi pentru că ar fi întocmit parţial certificate constatatoare a decesului pentru a obţine sume de bani. Polițiștii susțin că acestea erau completate ulterior de către intermediari.

Poliţia Capitalei a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 au pus în aplicare, vineri, 13 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual, în formă continuată şi abuz în serviciu.
  • “Din cercetări, a reieşit faptul că mai multe persoane, ce au calitatea de medici, ar fi întocmit parţial certificate constatatoare a decesului, în scopul obţinerii unor sume de bani, care ar fi fost completate ulterior de către intermediari şi reprezentantul unei societăţi comerciale, cu domeniu de activitate îmbălsămare. De asemenea, şapte mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele vizate fiind conduse la audieri, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.
Sursa citată a precizat că patru persoane au fost reţinute în acest caz şi urmează să fie prezentate magistraţilor cu propunere legală.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati