Bugetul Capitalei ar putea fi publicat pe o platformă cu grafice şi diagrame, pentru a fi mai uşor de înţeles

0
473

Bugetul Capitalei ar putea fi publicat pe o platformă informatică vizuală, bazată pe grafice şi diagrame, pentru a fi mai uşor de înţeles şi analizat de către cetăţeni sau organizaţiile interesate, scrie Agerpres.

Un proiect de hotărâre în acest sens, iniţiat de către consilierii municipali USR Luminiţa Şerban şi Valentin Necula, figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Capitalei.

Conform proiectului, se aprobă implementarea unor măsuri de îmbunătăţire a actului de transparenţă decizională şi de creştere a accesibilităţii la documente de interes public, pentru a stimula implicarea civică şi a consolida buna guvernanţă la nivel local.

Se propune ca Primăria Capitalei să publice bugetul prin intermediul unei platforme informatice vizuale, bazată pe grafice, diagrame şi alte soluţii vizuale. Acestea vor integra specificaţii tehnice pentru a înlesni utilizarea platformei inclusiv de către persoane cu dizabilităţi.

Platforma va fi accesibilă publicului din prima pagină a site-ului web propriu. În aceeaşi platformă, Primăria Capitalei urmează să publice investiţiile majore şi stadiul de implementare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.