Bugetul pe 2024 și alte proiecte esențiale pentru Sectorul 1, adoptate de Consiliul Local

Consiliul Local Sector 1 a adoptat în ședința de astăzi proiecte importante pentru reconstruirea și dezvoltarea Sectorului 1: bugetul pe anul 2024, preluarea în administrare a Străzii Turda și a Bulevardului Laminorului, pentru a le asfalta și moderniza, și refacerea fațadei Blocului O din Calea Griviței nr. 399, transmite PS1 într-un comunicat de presă.

  • Primarul Clotilde Armand consideră că adoptarea acestor proiecte de către majoritatea din Consiliul Local Sector 1 s-a făcut la presiunea cetățenilor care au fost prezenți astăzi în sala de ședință.

„Oricât ar încerca, un lucru e sigur: Nu ne pot opri atunci când avem comunitatea locală alături de noi! Nu pot stopa dezvoltarea acestui sector! Cetățenii au învins astăzi opoziția îndârjită a majorității PNL-PSD. Au venit în Consiliul Local Sector 1 și și-au spus punctul de vedere. În fața argumentelor și a evidenței, consilierii PNL-PSD au votat aceste proiecte esențiale pentru Sectorul 1.

Este victoria cetățenilor împotriva politicienilor PNL-PSD care au o singură misiune în Consiliul Local, să respecte ordinele gradaților din conducerea partidelor: «Blocați-o pe Clotilde Armand!». Sunt disperați pentru că au văzut rezultatele sondajelor de opinie, iar PNL și PSD au căzut grav în Capitală”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

  • Adoptarea bugetului pentru acest an permite derularea marilor proiecte de investiții ale administrației locale a Sectorului 1: modernizarea și asfaltarea străzilor, construirea de noi corpuri pentru școli și licee, reabilitarea piețelor, finanțarea spitalelor și a unităților de învățământ din Sectorul 1, plata celor mai mari burse școlare din România etc.

Se va reface fațada Blocului O din Calea Griviței nr. 399

Totodată, în ședința de astăzi a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru finanțarea de către Primăria Sectorului 1 a refacerii fațadei Blocului O din Calea Griviței nr. 399. Acest imobil, aflat la intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu Calea Griviței, este un reper de arhitectură pentru anii 1960-1965.

Blocul are 13 etaje, un acoperiș tip fluture și are nevoie urgentă de intervenția primăriei, pentru că din fațadă se desprind în mod repetat bucăți de tencuială care au avariat mașinile parcate din zonă și pun în pericol siguranța trecătorilor.

Investiția se va realiza pe baza unui protocol de colaborare pe care îl vom încheia cu asociația de proprietari din Blocul O din Calea Griviței nr. 399, după obținerea acordului Consiliului General al Municipiului București.

Primăria Sectorului 1 va finanța refacerea fațadei blocului, pentru ca aceasta să nu mai fie un pericol pentru cetățenii care tranzitează zona, iar imobilul să capete un aspect urbanistic plăcut și va finanța creșterea performanței energetice al acestuia prin înlocuirea ascensorului învechit și prin utilizarea unor instalații de producere a energiei regenerabile.

De asemenea, au mai fost aprobate astăzi proiectele de hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului București acordul pentru transmiterea străzii Turda și Bulevardului Laminorului în administrarea Sectorului 1, pentru a le reabilita și moderniza.

Proiectul administrației locale a Sectorului 1 presupune asfaltarea și resistematizarea celor două străzi pe care le cerem în administrare, precum și lărgirea arterelor pentru fluidizarea traficului, mai multe spații verzi și mai multe locuri de parcare.

  • “Îi aștept în continuare pe locuitori să fie alături de noi pentru a reconstrui Sectorul 1, cu toată opoziția coaliției toxice PNL- PSD. Să vină și să vadă cum se desfășoară ședințele Consiliului Local și să-i întrebe pe consilierii locali de ce votează împotriva comunității”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati