Bugetul Primăriei Capitalei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, diminuat cu aproape 34 de milioane de lei

Bugetul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va fi diminuat cu 33,9 milioane lei, ajungând la 130 de milioane de lei, conform rectificării bugetare adoptate în şedinţa de joi a Consiliului general al Capitalei, transmite agenția de presă Agerpres.

În ce priveşte capitolul Combustibil şi energie, subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif vor fi majorate cu 100 de milioane de lei, ajungând la 574 milioane lei. Este vorba despre suma alocată Municipiului Bucureşti din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică.

Va fi acordată în plus suma 100 de milioane de lei şi pentru subvenţiile destinate transportului în comun, care ajung astfel la un total de 900 de milioane de lei.

Bugetul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti urmează să fie suplimentat cu 7,9 milioane lei, ajungând la 132 de milioane de lei. Va fi majorat, în esenţă, capitolul bunuri şi servicii, în cadrul căruia sunt prevăzuţi un plus de 3,7 milioane lei pentru apă, canal şi salubritate.

Se mai diminuează cu un total de 29,9 milioane de lei şi sumele prevăzute pentru diverse proiecte de infrastructură. Este vorba despre o scădere de 12 milioane de lei (din 39,8 milioane) pentru Supralărgire Fabrica de Glucoză şi de o diminuare de 27 de milioane de lei (dintr-un total de 77,2 milioane) la Penetraţia Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire bd. Ghencea şi str. Braşov şi terminal tramvai 41.

Bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti ar urma să fie diminuat cu 38 de milioane de lei, dintre care 36,4 milioane reprezintă cheltuieli de personal.

Totodată, potrivit referatului de specialitate, Direcţia Generală Management Proiecte cu Finanţare Externă a solicitat diminuarea cu 50 de milioane de lei a prevederilor aprobate pentru proiectul „Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor canale colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa – Etapa II”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati