Campanie de informare despre beneficiile sterilizării animalelor, în București și Ilfov

Consiliul Județean Ilfov prin Biroul Protecția Animalelor și Primăria Capitalei prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Poliția Locală demarează o campanie de informare cu privire la beneficiile microcipării și sterilizării animalelor și la responsabilitățile legale ale deținătorilor acestora.

Programul se derulează în perioada 01 – 30 septembrie, timp de 3 zile pe săptămână, în intervalul orar 17:00-21:00.

Campania va începe cu localitatea Dobroești din județul Ilfov și cartierul Pantelimon din București, mai spune sursa citată.

Echipe mixte, formate din reprezentanți ai Biroului pentru Protecția Animalelor CJ Ilfov, ASPA București, polițiști locali din cadrul DGPLCMB, polițiști din cadrul Biroului Protecția Animalelor IPJ Ilfov, polițiști ai Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei și voluntari Proedus vor merge din poartă în poartă, în zonele stabilite, pentru a sta de vorbă cu proprietarii de animale și a le oferi pliante informative.

Nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepsește cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei

Această campanie este necesară, în contextul fenomenului în creștere al abandonului de animale. Câinii abandonați de oameni pe străzi nu au granițe, migrează din județul Ilfov în București și invers și se înmulțesc necontrolat.

Potrivit legislației în vigoare, nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepsește cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, iar abandonul se pedepsește cu amendă de până la 3.000 de lei. Scopul campaniei este de a preveni abandonul de animale și de a respecta legislația în vigoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati