Campanie de informare în Sectorul 1 pentru menţinerea curăţeniei pe spaţiile publice

Prin Direcţia de Mediu Sector 1, Primăria Sectorului 1 a început, vineri, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor pentru menţinerea curăţeniei spaţiilor destinate depozitării deşeurilor, a spaţiilor verzi, a terenurilor virane, a trotuarelor şi a arterelor de circulaţie.

„Cu toții ne dorim să avem un sector frumos și curat. Aici locuim, învățăm, muncim și ne petrecem timpul liber. Împreună avem datoria civică să păstrăm curate locurile de joacă, spațiile verzi, trotuarele și străzile. Fie că vorbim de instituţii publice, agenţi economici sau locuitori ai Sectorului 1, trebuie să înțelegem responsabilitatea pe care o avem.

În această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19, care a adus noi restricții sanitare, am constatat că unii cetățeni ignoră cu desăvârșire normele de conviețuire socială și aruncă gunoaie pe domeniul public. De la simpla hârtie aruncată pe lângă coș, coji de semințe, resturi alimentare, sticle, la saci cu deșeuri menajere, mobilă veche sau materiale de construcție”, spune primăria.

În paralel, Poliția Locală intensifică controalele și aduce la cunoștința cetățenilor amenzile pe care le riscă pentru încălcarea HCGMB nr. 120/2010 pentru aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. De exemplu, aruncatul țigărilor sau al cojilor de semințe pe jos este contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000-5.000 lei. Facem apel la spiritul civic al cetățenilor să fie alături de noi și să ne ajute pentru ca, împreună, să păstrăm sectorul curat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati