Campanie de vaccinare anti-COVID la Hanul lui Manuc din Bucureşti. 500 de persoane din HORECA, pe listele de așteptare

Un centru mobil de vaccinare a fost amplasat în Centrul Vechi al Capitalei. Angajații restaurantelor din zonă sunt imunizați împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare pentru angajaţii HORECA din Bucureşti a început azi la centrul special amenajat la Hanul lui Manuc din centrul Capitalei.

500 de persoane din HORECA, pe listele de așteptare

În Centrul Vechi s-a deplasat o echipă de la Spitalul Universitar din București, care imunizează 30 de persoane pe oră.

Centrul mobil de vaccinare se va afla la Hanul lui Manuc pentru o perioadă de trei zile. Un număr de 500 de angajați din HoReCa s-au programat pentru vaccin, transmite antena3.

„Ne bucură faptul că echipele medicale de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt implicate în procesul de vaccinare a angajaților din industria HoReCa. Echipele mobile de vaccinare de la SUUB au imunizat până acum sute de persoane din centrele rezidențiale și persoane nedeplasabile, la domiciliu. În tot acest timp, vaccinarea continuă și la Centrul din cadrul spitalului Universitar, vaccinarea fiind cea mai importanta armă în lupta cu acest virus ciudat”, a declarat Prof. Univ. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

În cursul zilei de luni, 113 persoane se vor imuniza, la Hanul lui Manuc. Este vorba despre patroni de restaurante, barmani, ospătari, bucătari, cu toții au venit să își facă prima doză de vaccin, în spranța că totul va reveni la normal și că își vor putea relua activitatea.

 

Angajații din HoReCa și-au dorit să se vaccineze și nu le-a impus nimeni acest lucru, chiar dacă nu venea această inițiativă, își doreau să se imunizeze.

La centrul mobil de vaccinare amenajat la Hanul lui Manuc sunt respectate regulile sanitare. Oamenii completează formulare înainte de a intra și așteaptă timp de câteva minute până când le vine rândul și ajung în fața cadrelor medicale.
Vineri, 23 aprilie, secretarul de stat în ministerul sănătății, Andrei Baciu, anunţa că o echipă mobilă de la Spitalul Universitar va veni la centrul amenajat de la Hanul lui Manuc pentru imunizarea angajaţilor din HORECA.

„Luni mai este un eveniment nou pentru angajaţii din domeniul restaurantelor şi hotelier. Va fi tot în Bucureşti, este deja o listă de 500 de persoane, se va demara activitatea şi pentru acest domeniu. Este un restaurant, Hanul lui Manuc, dacă nu mă înşel, unde se va derula această activitate de vaccinare cu echipă mobilă de la Spitalul Universitar”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, la Digi24.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati