Când pică ultimele două minivacanțe din 2023

Până la sfârșitul acestui an românii vor mai avea parte de patru zile libere și două minivacanțe. Următoarea minivacanță va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, de Sfântul Andrei (joi, 30 noiembrie) și de Ziua Națională a României (vineri, 1 Decembrie). Angajații se vor bucura astfel de patru zile libere, de joi până luni, informează ziare.com.

Salariații de la stat vor beneficia în 2024 de trei zile libere în plus, pe lângă cele 17 sărbători legale.

Pe 30 noiembrie românii sărbătoresc Sfântul Andrei, o sărbătoare legală în care angajaţii au o zi liberă. Sfântul Andrei este unul dintre cei 12 apostoli, fiind considerat „Ocrotitorul României” sau „Patronul spiritual al românilor”. Sfântul Andrei este numit și „Cel Întâi chemat”, deoarece a fost primul care a răspuns la chemarea Mântuitorului la apostolat.

Mai apoi, pe 1 Decembrie se sărbătoreşte Ziua Naţională a României – sărbătoare legală şi zi liberă. Este ziua în care a avut loc cel mai important eveniment din istoria poporului român, Marea Unire. Pe 1 Decembrie 1918 a avut loc Adunarea de la Alba Iulia, în care s-a votat în unanimitate unirea regiunilor Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu România.

Până la sfârșitul acestui an angajații vor mai avea parte de încă o minivacanță, de Crăciun. Sărbătoarea este iubită de mulți români, mai ales că vine cu zile libere mult-așteptate.

Astfel, angajații vor fi liberi luni și marți, 25 – 26 decembrie. Prima zi de muncă după minivacanța de Crăciun va fi miercuri, 27 decembrie.

La fel vor exista libere pe 1 și 2 ianuarie 2024, prima zi de muncă din anul viitor fiind în 3 ianuarie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati