Când se va renunţa la masca de protecţie. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul

0
Unsplash

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a vorbit despre momentul mult așteptat de români.

Când se va renunţa la masca de protecie. Într-o intervenție la un post de televiziune, Valeriu Gheorghița a explicat când putem renunța la masca de protecție.

„Toate trei vaccinurile sunt bune, toate trei ne protejează de formele severe. Vom putea ridica mare parte a măsurilor de protecție după ce vom depăși gradul de imunizare de 70% din populație. Dacă nu constatăm emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță atunci se poate renunța și la utilizarea măștii de protecție”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a atras atenţia că, deşi vaccinul o să fie administrat pentru majoritatea populaţiei în circa un an de zile, oamenii vor mai trebui să poarte masca o perioadă, până când coronavirusul nu va mai fi aşa de răspândit, scrie romaniatv.net.

Nu cred că vom renunţa prea curând la purtatul măştii, dacă oamenii continuă să se comporte aşa cum o fac acum”, a spus Kraft. „Cu cât vor fi mai mulţi care refuză să poarte mască şi fac din asta o chestiune care ţine de libertatea personală, cu atât va trebui să purtăm mai mult timp aceste măşti”, a spus medicul.

De asemenea, Kraft a spus că, din moment ce vaccinul va trebui administrat în două doze, cei care îl vor face vor trebuie să continue să poarte mască.

„Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a explicat Kraft.

De asemenea, în viitor, purtatul măştii ar putea deveni o normă socială obişnuită, în special în timpul sezonului rece şi al sezonului gripal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version