Candidatul USR la Primăria Sector 5 anunţă că a dat în judecată Guvernul, MAI şi Autoritatea Electorală: Instanţa îi va obliga să organizeze alegeri

Candidatul USR la Primăria Sector 5 Alexandru Dimitriu anunţă că a dat în judecată Guvernul, MAI şi Autoritatea Electorală Permanentă. Instanţa va obliga autorităţile să respecte legea şi să organizeze alegeri la Sectorul 5 explică acesta.

  • În urmă cu o săptămână, el a depus plângere penală pe aceeași temă.
”Nu îi interesează nici că riscă puşcăria, în urma plângerii penale depuse. Instanţa îi va obliga să respecte legea şi să organizeze alegeri la Sectorul 5! Am dat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală permanentă pentru ca instanţa să îi oblige să îşi îndeplinească atribuţiile şi să dea Hotărârea de Guvern care stabileşte data alegerilor”, anunţă Dimitriu într-o postare pe Facebook.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti sub nr. 6682/2/2022, urmând să se comunice cererea de chemare în judecată către pârâţi şi, ulterior, să se acorde primul termen de judecată.

El precizează că în 12 iulie s-a vacantat postul de primar al Sectorului 5.

  • ”Articolul 160 alin. (11) din Codul administrativ obligă Guvernul să stabilească data alegerilor în caz de vacantare în termen de 90 de zile de la acel moment. Astfel, Guvernul trebuia să organizeze alegerile astfel încât cel târziu pe data de 9 octombrie să fie alegeri la Sectorul 5. Pentru ca acest lucru să fi fost posibil, era necesară adoptarea Hotărârii de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor cel târziu pe 2 septembrie 2022, deoarece art. 10 alin. (2) din Legea nr. 115/2015 stabileşte că data alegerilor se stabileşte prin Hotărâre de Guvern ce trebuie adoptată cu cel puţin 35 de zile înaintea datei alegerilor. Guvernul nu a mişcat niciun deget”, argumentează el, adăugând: ”Nu scăpaţi băieţi, stau pe capul vostru până încetaţi să mai batjocoriţi legile şi, implicit, cetăţenii sectorului 5!”
La începutul lunii iunie, prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, a constatat că, la data de 12.05.2022, a încetat mandatul de primar al Sectorului 5 lui Popescu Cristian Victor Piedone, ca urmare a faptului că a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate.
  • Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, pe 12 mai, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, în condiţiile în care condamnarea în primă instanţă a fost de 8 ani şi 6 luni de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati