Capitala a plătit 5.462 de lei pentru fiecare persoană carantinată

3.028 de lei. Atât a costat fiecare persoană pe care statul român a băgat-o în carantină, cheltuind pentru această procedură de siguranță, în starea de urgență, aproape 190 de milioane de lei. La cât s-a ridicat costul pentru București?

Numărul celor care au fost carantinati s-a ridicat la 62.406 persoane la nivel național, în spațiile special amenajate pe baza de contract și în spațiile puse la dispoziție gratuit, potrivit Raportului Curții de Conturi înaintat Parlamentului, scrie Ziare.com.

Două unități administrativ teritoriale au avut costuri aproape duble. Aici este vorba despre București și Brașov, unde cheltuielile cu carantină pentru o persoană au fost de 5.462 de lei (fiind carantinate 3.279 de persoane) și respectiv, 5.389 lei (fiind carantinate 1.003 persoane).

Mai mult, în Capitală cheltuielile în spațiile special amenajate pe baza de contract s-au ridicat la 5.309 lei pe persoană, în timp ce carantinarea în spații puse la dispoziție în mod gratuit a costat 12.836 de lei de persoană.

La polul opus se află Constanța, unde nu au fost carantinate decât 21 de persoane pentru care costul mediu cu carantinarea s-a ridicat la 48 de lei.

Potrivit raportului Curții de Conturi, cele mai multe persoane au fost carantinate în județul Bihor – 4.141, costul mediu pentru fiecare persoană ajungând la 2.931 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati