Carantină lângă Bucureşti: Comunele Clinceni și Berceni se închid de joi seara

Prefectura Ilfov a anunțat, joi la amiază, că localitățile Clinceni și Berceni intră în carantină, începând de la ora 22:00, din cauza ratei mare de infectare cu COVID-19.

În ceea ce privește comuna Clinceni, vor intra în carantină satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, pentru o perioadă de 14 zile.

Tot pentru 14 zile se va afla în carantina și comuna Berceni.

Iată câteva dintre măsurile impuse:

Este strict interzisă intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se permit, printre altele:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00-14:00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani în intervalele orare 06:00-10:00, respectiv 14:00-20:00
  • deplasările pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată sau realizată de la distanță
  • deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice
  • deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat
  • deplasarea pentru realizarea de activități agricole
  • deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Rata de infectare în Clinceni

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată la data de 18.11.2020 pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori.

Mai exact, din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.

Rata de infectare în Berceni

În Berceni, rata de incidență cumulată calculată la data de 18.11.2020 pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11/1.000 locuitori.

Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

Miercuri, au fost raportate 10.269 de cazuri noi de coronavirus la nivel național, după procesarea a 37.906 teste.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati