Cărbunaru: Premierul a discutat cu ministrul Dîncu pe tema calibrării comunicării publice la nivelul MApN

Premierul Nicolae Ciucă a discutat în această dimineaţă cu Dîncu pentru a lămuri situaţia creată după declaraţiile controversate ale ministrului. Acesta a susţinut că negocierile cu Rusia ar fi singura soluţie pentru pace în Ucraina.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind „calibrarea comunicării publice” la nivelul MApN în context guvernamental, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, scrie Agerpres.

Totodată, a precizat acesta, un alt subiect discutat a vizat reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.

Ministrul Apărării a părăsit sediul Guvernului după discuția de o oră cu premierul Nicolae Ciucă.

Astăzi și mâine, Vasile Dîncu va avea o vizită oficială în Georgia.

Reamintim că ministrul Apărării a susținut că negocierile cu Rusia ar fi singură soluţie pentru pace în Ucraina.

”Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea, negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă, în care, aşa cum au lansat în acest moment ucrainenii, un document politic pentru toate ţările europene şi pentru NATO, un document care încearcă să dea garanţii de securitate pentru Ucraina pentru viitor. Este vorba până la modul negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia sigură. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, pentru că clasa politică din Ucraina, în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume, ar fi o sinucidere curată în politică să îşi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă, de teritorii, ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Vasile Dîncu, la Prima TV.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati